2 Mart 2009 Pazartesi

FINDKILI KEK

Malzemeler: 4 su b. un1 p. kuru maya1 su b. süt2 çorba k. tereyağı1 yumurta1 su b. tozşeker1 p. vanilya
İç malzemesi için:1,5 su b. fındık2 yumurta beyazıportakal kabuğu1 çay b. pudra şeker
Üzeri için:1 çay b. pudra şekerireçel
Hazırlanışı:Unu karıştırma kabına alın. Üzerine maya, toz şeker va avnilyayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açın. İçerisine yumurta, ılık süt ve yumuşamış tereyağını ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur hazır olunca kalıbın boyuna göre hamura kare bir şekil verin. Dİğer taraftan iç harcı hazırlayın. Bunun için; fındıkları iri kırarak bir kaba alın. Üzerine 2 yumurta beyazını, portakal kabuğunu ve pudra şekerini karıştırarak iç harcı hazırlayın. Daha sonra bu harcı hamurun tam uçlarına gelmeyecek şekilde hamurun üzerine yayın ve rulo yapın.Ruloyu kalıbın içine alın. Hamurun üzerinden bıçak ile yarısına incecek kadar derin bir çizgi çekin. Hamuru yarım saat kadar mayalandırdıktan sonra 170 derecede pişirin. Piştikten sonra üzerine reçel şurubu sürüp pudra şekeri eleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder