Malzemeler: 3 yumurta2 kabak1 su b. sıvıyağ3 çorba k. yoğurt1 p. kabartma tozu1 su b. ceviz1 tutam dereotu1 tutam nane100 gr mihaliç peyniri100 gr örgü peynirialabildiği kadar un
Hazırlanışı: Karıştırma kabına yumurtaları kırın.Üzerine sıvıyağı,yoğurdu,irice parçalanmış cevizleri ekleyin.Kabakları rendeleyip elinizle suyunu hafifçe sıkarak karışıma ekleyin.Daha sonra dereotu ve naneyi doğrayarak ekleyin. Peynirlerin tamamını içine rendeleyin. Kaşıkla un ilave ederek ve kabartma tozunu da ekleyerek yoğun sebzeli az unlu bir kek hamuru hazırlayın.Kek kalıbına hamuru boşaltın.Tıpkı tatlı kek pişirir gibi 170 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin. Kıvamını kontrol edin. İçi yumuşak kalmasın..Fırından aldıktan sonra kalıbında soğutup ters çevirin.Ilık ılık servis yapın.
2 Mart 2009 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder